Anabole steroïden in de sport

Androgene anabole steroïden zijn derivaten van het mannelijke geslachtshormoon testosteron. Zoals de naam van deze klasse van dopingmedicijnen al aangeeft, zijn de belangrijkste effecten van anabole steroïden gericht “gebouw” weefsel- en spieropbouw.

Seksuele of steroïde hormonen (androgenen, oestrogeen en progesteron) worden gesynthetiseerd in de geslachtsklieren of geslachtsklieren – de mannelijke testikels en vrouwelijke eierstokken. De productie van geslachtshormonen volgt het zogenaamde mechanisme “feedback”. De essentie van dit mechanisme moet voor de atleet duidelijk zijn, aangezien dit enkele van de bijwerkingen van exogene anabole steroïden verklaart.

De lancering van de productie van steroïde hormonen begint met de afgifte van tropische hormonen uit de hypofyse, zoals we hierboven hebben besproken. Door met bloed in de verschillende klieren te komen, stimuleren ze de secretie van hormonen.

De lezer realiseert zich dat er voor elke endocriene klier zijn eigen triggerende tropische hormonen zijn. Voor de geslachtsklieren zijn dit gonadotropines – follikelstimulerende en luteïniserende hormonen. Terugkomend op het mechanisme “feedback”er moet worden uitgelegd dat met een toename van het gehalte aan tropische hormonen in de geslachtsklieren, de productie van steroïden toeneemt en, bijgevolg, met een verhoging van het niveau van de laatste, wordt de afgifte van gonadotropines geremd.

Anabole steroïden hebben een aanzienlijke invloed op de groei van de krachtindicatoren van sporters door een toename van spiervolume en spierkracht. Deze effecten komen echter alleen tot uiting in combinatie met lichaamsbeweging en voldoende instroom van bouwmateriaal voor spieren in de vorm van eiwitten en aminozuren.

Androgenen behoren tot de groep van steroïde hormonen, waaronder geslachtshormonen, met name testosteron. Synthetische analogen van androgenen worden anabole steroïden genoemd. Glucocorticoïden behoren echter ook tot de steroïdengroep, die een iets ander en zelfs tegenovergesteld effect hebben – katabool en niet anabool.

Wetenschappers debatteren over het werkingsmechanisme van steroïden op de spieren. In het bijzonder is bekend dat veel synthetische anabolen glucocorticoïde receptoren kunnen blokkeren en daarmee katabole processen remmen.

Testosteron, het mannelijke geslachtshormoon genoemd, wordt ook in kleine hoeveelheden geproduceerd bij vrouwen. Dit hormoon heeft twee belangrijke eigenschappen.

De androgene en anabole effecten van testosteron worden door atleten gebruikt om spiergroei en kracht te bereiken. Met het androgene effect wordt de ontwikkeling van mannelijke seksuele kenmerken geassocieerd.

Synthetische anabole steroïden, die ver van sport zijn gemaakt, hebben echter een iets ander effect. Farmacologen hebben met sommigen synthetische anabolen gemaakt “scheef” naar anabole actie. Het androgene effect van medicijnen wordt verminderd.

De effecten van anabole steroïden zijn onder meer het vermogen om de weefselgenezing te versnellen, wat gepaard gaat met activering van eiwitsynthese, stimulering van spiergroei, het toevoegen van kracht en uithoudingsvermogen in de aanwinst, stimulering van de synthese van creatinefosfaat en de accumulatie van glycogeen in spieren.

We nemen het rechterbeen moet vooraan zijn, halters, het linker achter. Dit komt omdat met de leeftijd de activiteit van de vorming van celcentra aanzienlijk wordt verminderd. We leggen benen op een stoel en onze handen rusten op de tweede. Het resultaat. Dus, hoe kan ik overtollig vet uit de buik verwijderen?

Related Post

Steroïden voor spiergroei: een lijst met de veiligste medicijnen

Steroïde pillen Andriol Stanozolol Methandrostenolone Synthetisch testosteron in de vorm van olieoplossingen Testosteron propionaat Boldenone Sustanon-250 Natuurlijke preparaten Kalium orotaat Algemene aanbevelingen Wanneer een atleet die zich bezighoudt met bodybuilding,