Steroïden voor spiergroei: een lijst met de veiligste medicijnen

 1. Steroïde pillen
 2. Andriol
 3. Stanozolol
 4. Methandrostenolone
 5. Synthetisch testosteron in de vorm van olieoplossingen
 6. Testosteron propionaat
 7. Boldenone
 8. Sustanon-250
 9. Natuurlijke preparaten
 10. Kalium orotaat
 11. Algemene aanbevelingen

Wanneer een atleet die zich bezighoudt met bodybuilding, wordt geconfronteerd met stagnatie van de resultaten, is vaak de enige manier om verder te komen het gebruik van anabole medicijnen. De meest effectieve hiervan worden beschouwd als synthetische analogen van het mannelijke geslachtshormoon testosteron.

Spiergroei-steroïden zijn verkrijgbaar in de vorm van tabletten of olieachtige oplossingen. Om de veiligste anabolen te kiezen, moet u een specialist raadplegen.

Steroïde pillen

Kennismaking met de analogen van testosteron begint bij de meeste atleten met tabletten. Ze hebben een krachtig en snel effect op het lichaam en verhogen de snelheid van het cellulaire metabolisme dramatisch.

In de meeste gevallen kunt u in het eerste jaar met tabletten met kunstmatig testosteron in slechts 4 weken tot 8-10 kg aankomen.

Het belangrijkste nadeel van orale toediening van anabolen is dat de meest populaire geneesmiddelen (methandrostenolon, stanozolol) een 17-alfa-alkylgroep in de formule hebben, waardoor u het grootste deel van de werkzame stof tijdens de eerste passage door de lever kunt opslaan. Bij langdurig gebruik dragen steroïden voor spiergroei in tabletten bij aan schade aan dit orgaan.

Andriol

Het medicijn is een van de veiligste en meest onschadelijke anabole steroïden voor spiergroei. Ten eerste bevat het geen 17-alfa-alkylgroep in de chemische formule en veroorzaakt het zelfs bij langdurig gebruik geen leverschade. Ten tweede remt het medicijn, in veel mindere mate dan andere orale anabolen, de productie van zijn eigen androgeen.

Bijwerkingen die kenmerkend zijn voor steroïden bij het gebruik van Andriol komen veel minder vaak voor of hun manifestatie is minder uitgesproken.

De volgende bijwerkingen zijn mogelijk:

 • acne
 • haaruitval op het hoofd;
 • verhoogde erectie en libido;
 • gynaecomastie;
 • masculinisatieprocessen bij vrouwen.

Het medicijn mag niet worden ingenomen door mensen met prostaat- en borstkanker.

Om 8 kg per maand te winnen met Andriol zal niet werken. De maximale verhoging is 2-3 kg. Maar het zal spiermassa zijn zonder vet en water, die zal blijven bestaan ​​nadat het medicijn is stopgezet.

Stanozolol

Aanvankelijk was het medicijn gemaakt om het herstelproces na operaties, breuken, brandwonden en de behandeling van bloedarmoede te versnellen. Echter, zoals de meeste andere steroïden, werd het later gebruikt om atletische prestaties te stimuleren.

Geneesmiddelen op basis van de werkzame stof stanozolol kunnen het uithoudingsvermogen en de spierkracht vergroten en hypertrofie van spiervezels activeren. Vergeleken met methandrostenolon aromatiseert dit anabole praktisch niet (het verandert niet in vrouwelijke geslachtshormonen oestrogenen), wat bijwerkingen als zwelling, waterretentie, gynaecomastie vermijdt.

Stanozolol-tabletten hebben een hoge biologische beschikbaarheid. Bij langdurig gebruik kan het medicijn leiden tot een verminderde leverfunctie.

De tool heeft de volgende effecten op het lichaam:

 • verhoogt de eetlust;
 • verhoogt de stofwisseling en vetverbranding;
 • verwijdert overtollig water uit het lichaam;
 • verbetert de werking van andere anabolen;
 • kunt u de duur en intensiteit van de training verhogen.

De belangrijkste bijwerkingen tijdens het gebruik van Stanozolol zijn:

 • kaalheid;
 • acne;
 • hypercalciëmie;
 • obstructieve geelzucht;
 • bij vrouwen – een toename van de clitoris, verergering van de stem en activering van haargroei door het hele lichaam.

Een anabool middel mag niet worden gebruikt voor leverpathologieën en oncologische aandoeningen van de borst (borst) en prostaat.

Methandrostenolone

Een synthetische analoog van mannelijk geslachtshormoon kan alleen op recept worden gekocht. U kunt het medicijn niet gebruiken zonder de aanbeveling van een specialist.

Methandrostenolon-preparaten zorgen ervoor dat u voor bijna elke persoon tot 6-8 kg per maand kunt aankomen. Na het voltooien van de cursus zal echter ten minste de helft van het gewichtstoename verdwijnen. Een ander nadeel van het medicijn is het vermogen om steroïde receptoren snel te verzadigen, waardoor het effect van anabole stof op het lichaam na 5-6 weken aanzienlijk begint af te nemen.

Bij het gebruik van het medicijn zijn de volgende bijwerkingen mogelijk:

 • acne;
 • bloeddrukverschillen;
 • gynaecomastie;
 • verhoogd libido en verhoogde erectie;
 • vochtretentie en zwelling;
 • haaruitval op de achterkant van het hoofd met gelijktijdige beharing van de armen, rug, borst en buik.
 • obstructieve geelzucht en cirrose;
 • clitorale vergroting en verergering van de stem bij vrouwen.

Het medicijn is gecontra-indiceerd bij prostaat- en borstkanker.

Synthetisch testosteron in de vorm van olieoplossingen

Vergeleken met tabletten hebben steroïden voor spiergroei in de vorm van olieoplossingen twee belangrijke voordelen:

 • hebben geen negatief effect op de lever, zelfs niet bij langdurig gebruik;
 • geen dagelijkse inname nodig (injecties worden meestal eenmaal per week gegeven).

Het belangrijkste nadeel van injecteerbare geneesmiddelen is het onvermogen om snel hun effect op het lichaam te stoppen (lange testosteronesters blijven ongeveer 3-4 weken na toediening een therapeutisch effect hebben). Bovendien bestaat er op de injectieplaats een risico op het ontwikkelen van een abces.

Testosteron propionaat

In tegenstelling tot de meeste andere injecteerbare anabole geneesmiddelen, heeft deze steroïde voor spiergroei een korte werkingsperiode – 2-3 dagen. Met deze functie kun je het gebruiken in situaties waarin het nodig is om waterretentie in het lichaam te voorkomen, bijvoorbeeld voor wedstrijden.

De positieve effecten van het nemen van testosteronpropionaat zijn:

 • spiergroei en spierkracht;
 • verhoogd libido;
 • verbetering van de spijsvertering en assimilatie van voedingsstoffen uit voedsel;
 • Het verminderen van de tijd die nodig is om te herstellen tussen trainingen.

Ondanks het korte therapeutische effect, slaagt een deel van het medicijn erin om te worden omgezet in oestrogeen. Dit komt door de meest significante bijwerkingen: gynaecomastie, vasthouden van water, zwelling, verhoogde druk. Tijdens het gebruik van het medicijn kan acne op de schouders en rug verschijnen, haaruitval op de achterkant van het hoofd. Vrouwen kunnen een afname van de toon van de stem, een toename van de clitoris en een toename van de hoeveelheid haar op het lichaam waarnemen.

Het gebruik van de propionaatvorm van testosteron moet worden gestaakt voor prostaat- en borstkanker, in geval van individuele intolerantie voor de componenten in de samenstelling.

Boldenone

Ondanks dat het medicijn oorspronkelijk is gemaakt voor gebruik in de diergeneeskunde, wordt het tegenwoordig beschouwd als een van de veiligste en meest effectieve voor mensen.

De werkzame stof van het medicijn boldenonundecanoaat heeft een langdurig effect: het therapeutische effect houdt tot 3-4 weken na toediening aan. En ondanks het feit dat boldenon, in vergelijking met testosteronesters, meer is “zacht” als medicijn gebruiken veel atleten het om in slechts 4-6 weken tot 5 kg droge spiermassa op te bouwen.

De meest uitgesproken gunstige eigenschappen van anabole zijn:

 • een toename van het aantal rode bloedcellen (wat het uithoudingsvermogen tijdens training helpt vergroten);
 • verhoogde eetlust;
 • spiergroei en krachtindicatoren.

Boldenone heeft een zeer lage androgene activiteit en wordt licht omgezet in oestrogeen. Dit veroorzaakt uiterst zeldzame gevallen van bijwerkingen tijdens het gebruik. Als de therapeutische doseringen echter lange tijd worden overschreden, zijn zulke negatieve gevolgen mogelijk, zoals het onderdrukken van de productie van testosteron, acne en vermannelijking bij vrouwen.

Sustanon-250

Het steroïde preparaat heeft een krachtig anabool en hetzelfde sterke androgene effect, waardoor u snel uw lichaamsgewicht kunt verhogen. Een mengsel van 4 testosteronesters, die verschillen in de activiteitstijd van de werkzame stof, is verantwoordelijk voor deze eigenschappen.

Sustanon-250 wordt met een lange naald in de bilspier geïnjecteerd. Om pijn te verminderen, wordt aanbevolen de olieoplossing vóór toediening te verwarmen in een waterbad tot lichaamstemperatuur – 36-37 graden.

Het geneesmiddel wordt aanbevolen voor snelle gewichtstoename bij mensen die lijden aan overmatige dunheid. Het is raadzaam voor volledige mannen om minder androgene steroïden te gebruiken: Boldenone, Andriol, Stanozolol.

Bijwerkingen bij therapeutische doseringen zijn zeldzaam. Er kunnen echter soms onaangename gevolgen optreden, zoals jeuk in de tepels, zwelling, bloeddrukdaling, acne. Vanwege de hoge androgeniciteit mag Sustanon-250 niet door vrouwen worden gebruikt. Ook moet het worden verlaten voor mannen met borst- en prostaatkanker.

Natuurlijke preparaten

Het gebruik van natuurlijke supplementen om snel spiermassa te krijgen is niet effectief. Echter, tijdens natuurlijke training, wanneer de atleet niet wil beginnen met het gebruik van krachtige hormonale medicijnen, wordt aanbevolen om aandacht te besteden aan natuurlijke remedies.

De volgende medicijnen kunnen de spiergroei versnellen:

 1. Alvezin. De tool bevat een complex van aminozuren en sporenelementen. Het wordt door atleten gebruikt om het lichaam snel te verzadigen met eiwitten. Het wordt intraveneus toegediend met druppelaars.
 2. Glutaminezuur. Het additief is een poeder dat een uitwisselbaar aminozuur met dezelfde naam bevat. De verbinding neemt actief deel aan het metabolisme van eiwitten, vetten en koolhydraten, helpt sneller te verteren met voedingsstoffen uit voedsel en verhoogt het energiepotentieel van cellen.
 3. Tribulus. Supplement bevat extract van Tribulus terrestris. De plant bevat fytosterolen, saponinen en alkaloïden. Deze verbindingen stimuleren de aanmaak van luteïniserend hormoon, een verhoging daarvan leidt tot een verhoogde aanmaak van testosteron.

Natuurlijke preparaten hebben praktisch geen significante bijwerkingen en contra-indicaties. Ze worden gebruikt volgens de instructies in de verpakking.

Kalium orotaat

Niet-steroïde geneesmiddelen die worden gebruikt om het anabolisme te verhogen, omvatten kaliumororaat. Het medicijn toont het vermogen om de snelheid van eiwitsynthese te verhogen, de mate van opname van voedingsstoffen te verhogen en de atletische prestaties tijdens training te verbeteren.

In zeldzame gevallen zijn bij het gebruik van het medicijn negatieve manifestaties zoals zwelling, verminderde leverfunctie mogelijk.

Het gebruik van kaliumororaat moet worden weggegooid als er een individuele intolerantie is voor de componenten ervan, evenals bij ernstige pathologieën van de lever en de nieren.

Algemene aanbevelingen

Het is noodzakelijk om de hoeveelheid en het regime van het nemen van anabolen alleen vast te stellen na een medisch onderzoek en overleg met een arts.

Als u de veiligste en meest onschadelijke steroïden kiest, moet u er rekening mee houden dat hoe effectiever het medicijn is, hoe negatiever de bijwerkingen zijn. In dit opzicht is het beter om verschillende anabolen met elkaar te combineren. Dit zal het mogelijk maken om een ​​synergetisch effect te bereiken (wanneer medicijnen tijdens het innemen het effect van elkaar versterken) en de dosering aanzienlijk te verminderen. Dit gebruikspatroon heeft de minste negatieve gevolgen voor het lichaam.

Steek je rechterbeen naar voren, gooi je terug op de stoel. Buig je arm bij p elleboog en erop erop, het lichaam moet gelijkmatig worden uitgestrekt en ongeveer 45 graden ten opzichte van de vloer. De spiermassa neemt toe tijdens het trainen, waardoor de geleidelijk toeneemt. Ups. En dit impact spreekt van de terugkeer van zijn vorm naar atleet.

Related Post

Anabole steroïden in de sport

Androgene anabole steroïden zijn derivaten van het mannelijke geslachtshormoon testosteron. Zoals de naam van deze klasse van dopingmedicijnen al aangeeft, zijn de belangrijkste effecten van anabole steroïden gericht “gebouw” weefsel-